Home

Achtergrond 280 x bekeken 2 reacties

Eén op zes bollenbedrijven Noordkop in problemen

Eén op de zes bloembollenbedrijven in de kop van Noord-Holland zit serieus in de problemen.

Dit concludeert de regionale Rabobank naar aanleiding van een steekproef onder 180 telers. Het landelijke beeld is naar de opvatting van de Rabobank minder dramatisch.
De problemen in de Noordkop worden volgens directeur commerciële zaken Harry Nieuwenhuizen veroorzaakt door een verzadigde markt, slechte marktomstandigheden in de VS en lage lelieprijzen. De bank voorziet op korte termijn maar één oplossing voor het probleem en dat is stoppen. In de Noordkop zouden zo’n dertig bedrijven dit overwegen. Ze wachten alleen betere marktomstandigheden af.
De problemen in de Noordkop zouden harder aankomen dan elders, omdat in het noorden veel wordt geteeld voor export en droogverkoop. In bij voorbeeld West-Friesland wordt meer gekweekt voor de broeierij en bolbloemen. Daarvoor is de marktsituatie minder slecht.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    anoniem

    de hoofddirectie en raad van bestuur rabo Nederland zijn op hoogte van kwalijke praktijken van verzekeraar interpolis. door geraffineerde samenwerking van taxateurs van de N.V.A.E. met in de hoofdrol sam veldboer worden vele agrariers in alle sectoren benadeeld van akkerbouw,boomteelt tot kasteelt en bollen/bloementeelt. de rabobank is dus zeker geen boerenbank of cooperatieve bank meer zoals voorheen

  • no-profile-image

    gli

    Is dit niet precies wat de moderne Rabobank nastreeft?? Gewoon marktgericht bezig zijn. Laat de hoofddirectie mij nu eens precies uit de doeken doen wat het verschil is tussen een gewone handelsbank en de Raifeissen-boerenleenbank.

Of registreer je om te kunnen reageren.