Home

Achtergrond

Ecolimo's in trek op Oscaruitreiking

De toenemende milieuvervuiling laat ook de sterren van het witte doek niet onberoerd.

Voor de tachtigste Oscaruitreiking komende weekeinde bestellen acteurs en actrices steeds vaker een milieuvriendelijke limousine om zich bij de rode loper af te laten zetten.

"We gebruiken alleen alternatieve brandstoffen'', zegt het bedrijf Eco-Limo in Los Angeles. De veertien limousines rijden op bio-diesel of een mix van gas en elektriciteit. "Geen Hummers of Cadillacs.''

Onder anderen Leonardi DiCaprio en Forest Whitaker hebben een ecolimo besteld om zich naar het gala te laten rijden. Vooral de eerste heeft de trend een boost gegeven. "Leo huurt ons zo nu en dan in. Via mond-tot-mond reclame is er steeds meer vraag door de sterren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.