Home

Achtergrond 2 reacties

EU rekent op 10 procent meer graan

De graanoogst in de Europese Unie voor het seizoen 2008/2009 valt ruim 10 procent hoger uit dan het huidige seizoen.

Dat valt op te maken uit een eerste raming voor het handelsseizoen 2008/2009 van de Europese Commissie. In de eerste raming mikt de commissie op een oogst van 283,8 miljoen ton graan. Dit is 26,4 miljoen ton meer dan vorig jaar is geoogst.

De cijfers zijn onder meer gebaseerd op een areaaluitbreiding in graan met 2,7 miljoen hectare tot 59,219 miljoen hectare. Deze uitbreiding gaat ten koste van oliehoudende zaden, waarvan "aanzienlijk minder" wordt geteeld. Daarnaast speelt ook het schrappen van de braakverplichting voor 2008 een rol, meldt het weekbericht granen van het Productschap Akkerbouw.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    moet nog wel even geoogst worden

  • no-profile-image

    ricardo

    meeste moet nog gezaaid worden,dan nog 4 maand groeien, dan nog oogsten,en dan praten we wel eens weer hoe het is geworden oke !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.