Home

Achtergrond 1 reactie

'EU moet rendementen in keten in kaart brengen'

Varkenshouderijorganisaties uit België (Veva), Nederland (NVV), Denemarken, Duitsland en Frankrijk komen volgende week bij elkaar om de situatie in de varkenssector te bespreken.

De vergadering vindt plaats onder het motto 'Boeren hebben macht!!'. De organisaties willen zich buigen over de vraag hoe ze een betere prijs kunnen krijgen voor hun dieren door een sterkere onderhandelingspoitie te creeren ten opzichte van de afnemers.

"De tijd is voorbij dat elke organisatie in elk land dat voor zich kan doen. we willen het grensoverschrijdend aanpakken.", aldus Marianne Vandenberghe van de vereniging varkenshouders (Veva) in België. De organisaties gaan ook in overleg met Europarlementariërs.

Eén reactie

  • no-profile-image

    varkenshouder

    goede zet win eerst even advies in bij de melkveehouderij die hebben dit vorig jaar heel goed aangepakt door internatienaal aan de prijs te trekken zijn uiteindelijk de afnemers fors meer moeten gaan betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.