Home

Achtergrond 213 x bekeken

EU-landen steunen impuls voor schone energie

Ministers van Energie van de EU-landen zijn het feitelijk eens over hoeveel hernieuwbare energie elk land moet opwekken. Voor Nederland betekent dat een stijging van 2,4 procent in 2005 naar 14 procent van de energie in 2020.

"Geen gemorrel meer aan de cijfers", concludeerde minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) na het overleg in Brussel.

De Europese Commissie had ieder EU-land in januari een doelstelling opgelegd. Enkele landen, zoals Griekenland en Cyprus, sputterden nog tevergeefs tegen.

Meer windmolens, zonne-energie, waterkracht en dergelijke moeten de CO2-uitstoot in de EU fors helpen verminderen. De alternatieve energie moet de EU ook minder afhankelijk maken van bepaalde leveranciers, zoals Rusland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.