Home

Achtergrond

Duitsland heeft grootste markt voor bioproducten

Duitsland bezit in Europa over de grootste markt voor biologische levensmiddelen. De omzet van biologische producten lag er in 2006 rond de 4,6 miljard euro. Dat heeft het Duitse marktbureau ZMP bekendgemaakt.

In Europa werd in 2006 voor een totaal van 14,3 miljard euro aan biologische levensmiddelen gekocht. Duitsland is dus goed voor bijna een derde van de markt. Op de tweede plaats volgt Groot-Brittannië met een omzet van 2,8 miljard euro. Italië en Frankrijk behaalden in 2006 een omzet van respectievelijk 1,9 miljard euro en 1,7 miljard euro.

Wat betreft de uitgaven voor biologische producten per inwoner staat niet Duitsland, maar Zwitserland op kop. De Zwitsers kochten toen voor 102 euro aan biologische levensmiddelen. Op de tweede plaats staan de Denen met 64 euro, gevolgd door de Oostenrijkers met 64 euro en de Duitsers met 56 euro. Voor dit jaar rekent de biosector op een groei van de omzet met meer dan 15 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.