Home

Achtergrond 178 x bekeken

Duitsers studeren op veiligheid vaccinatie

Het landbouwministerie in Berlijn studeert nog op de veiligheid van vaccinatie tegen bluetongue.

Verwijten dat Duitsland zo vertraging oploopt bij de voorbereiding van enting wijst het ministerie van de hand. In de secto is er bezorgdheid over geuit dat de regering het vaccin nog niet heeft goedgekeurd en daarom ook nog geen bestellingen heeft geplaatst voor het vaccin.

Daardoor bestaat de vrees voor een tekort als het vaccin beschikbaar komt. Diverse buurlanden hebben op dat punt de Bondsrepubliek de loef afgestoken, zodat de Duitse bestellingen op de achterste plaats komen, aldus de critici.

In een donderdag uitgegeven verklaring stelt het ministerie in Berlijn echter dat de uitvoering van het vaccinatieprogramma op schema ligt en dat de vaccinatie-inzet op tijd kan beginnen. "Desnoods kunnen we de toelating van het vaccin via een snelle verordeningsprocedure regelen", aldus het ministerie.

De tussenliggende tijd wil de overheid benutten om de kennis over de veiligheid en het effect van het vaccin uit te breiden. Met het oog daarop draait een praktijkstudie onder leiding van de veterinaire 'waakhond', het Friedrich-Loeffler-Institut, op een viertal veebedrijven in de deelstaat Meckelenburg-Voorpommeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.