Home

Achtergrond 1 reactie

Duitse verwerkers voorzien vriendelijk melkjaar

De georganiseerde zuivelindustrie in Duitsland voorziet ondanks toegenomen tekenen van zwakte op de markt een vriendelijk melkjaar.

De prijzen voor de leveranciers zullen stabiel zijn, op het niveau van 2007. Dat zegt topman Karl Heinz Engel van brancheorganisatie Milchindustrie-Verband (MIV).

De prognose betekent dat de Duitse zuivel opnieuw uitgaat van een melkprijs van 33 à 34 cent per kilo. Doorslaggevend voor de verdere ontwikkeling is weliswaar de komende prijsonderhandelingsronde met de grootgrutters, maar op de goede afloop daarvan heeft het MIV vertrouwen.

"Vorig jaar heeft de handel zijn verantwoordelijkheid tegenover de melkveehouderij getoond. Wij verwachten dat het dit jaar niet anders zal zijn," aldus Engel.

Van een heftige onderhandelingsronde zal daarom geen sprake zijn. Dat de melkmarkt enigszins aan het kwakkelen is geraakt nadat de prijs in 2007 een vlucht nam, is volgens Engel duidelijk te wijten aan de reactie van de consument op de gestegen prijzen. De afzet stond daardoor onder druk. "Diverse producten, waaronder consumptiemelk en kaas werden minder gekocht."

Eén reactie

  • no-profile-image

    koeieboer

    ze proberen nu de prijs alweer lichtjes naar beneden te praten, ze moeten gewoon voor minimaal 40 cent gaan

Of registreer je om te kunnen reageren.