Home

Achtergrond 227 x bekeken

Duits hof oordeelt over naam Bavaria-bier

Mag de Nederlandse bierbrouwer Bavaria onder die naam zijn gerstenat in de Duitse deelstaat Beieren verkopen? Dat is de kwestie waarover het hoogste federaal gerechtshof van de Bondsrepubliek vandaag de knoop moet doorhakken.

De uitspraak wordt rond 9.00 uur verwacht. Het hof in Karlsruhe boog zich in hoger beroep over een klacht van de overkoepelende organisatie van Beierse bierbrouwers. Die stelt dat bier uit Beieren (Bayerisches Bier) bij de Europese Unie is geregistreerd in de lijst producten met beschermde streeknamen.

Bavaria is Latijns en Engels voor Beieren. Een rechter in de Beierse hoofdstad München oordeelde in 2004 dat Bavaria zijn naam moest wijzigen.

Eerder werd het merk in Italië al verboden vanwege de naamvoering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.