Home

Achtergrond 3 reacties

Douane onderschept tienduizenden rozen

Zes lidstaten van de Europese Unie hebben aan de grens controles uitgevoerd op geïmporteerde rozen. Daarbij zijn tienduizenden rozen onderschept waarvoor geen royalty's waren betaald.

Op de vliegvelden Schiphol, Frankfurt, Parijs, Madrid, Lissabon en Londen heeft de douane in samenwerking met experts van veredelaars controles uitgevoerd. Daarbij is gericht gekeken naar de import uit een aantal geselecteerde landen. In totaal zijn twintig zendingen met enkele tienduizenden rozen in beslag genomen.

Ciopora, de internationale organisatie van veredelaars, zegt in een persverklaring dat met de gerichte actie is bereikt dat de bloemenhandel zich meer bewust is geworden van het belang van het intellectueel eigendom van producten. En dat de veredelaars hebben laten zien dat zij op een effectieve manier hun rechten kunnen afdwingen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk lek

  Beste veredelaars


  Dat jullie in aktie komen, is voor te stellen, maar in deze week. Ik en mijn medewerkers hebben er geen woorden voor. Bij wie kunnen we de geleden schade verhalen ? Een vlucht die normaal om 10.00 binnen is was er nu om 15.00 uur. Staat deze aktie in verhouding tot de rozen die in beslag zijn genomen ? kom controleren op locatie waar verdachten partijen naar toe gaan, of geteeld worden.

  dank namens mij en mijn medewerkers die 5 uur hebben mogen op een hele drukke dag

 • no-profile-image

  flower

  Nou Mijnheer H Lek ze hadden van mij alle bloemen met een week vertraging door moeten sturen .(Wij ons scheel betalen aan Royalty,s en daar gins maar een beetje aanklooien)

 • no-profile-image

  reactie

  Beste flower Failiet

  een beetje aanklooien !!! mischien zijn er wel veel buitenlandse rozenkwerkers die veel meer royalty s betalen. Reageer alleen op iets als er genoeg van af weet en anders niet !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.