Home

Achtergrond

Dorpsraad staat achter gebruik hagelkanon

Borselse fruittelers met een hagelkanon hebben uit onverwachte hoek steun gekregen. Zo meldt de PZC.

De dorpsraad Heinkenszand heeft de gemeente Borsele in een brief laten weten het gebruik toelaatbaar te vinden. In één adem roept de bewonersorganisatie het college van B & W wel op plaatsing van nieuwe kanonnen goed te beoordelen, teneinde 'wildgroei' te voorkomen.

De dorpsraad Heinkenszand heeft op zijn website een enquête gehouden over het gebruik van hagelkanonnen. Een ruime meerderheid, 77 procent, was positief. De bewonersclub neemt de uitkomst over en voegt in de brief aan de gemeente Borsele toe dat de huidige gebruikers 'zekerheid moeten hebben over handhaving van de kanonnen, zodat ze kunnen investeren in geluiddempers en een betere detectie van hagelbuien'.

De acht bestaande hagelkanonnen stonden er vrij plotseling. De dorpsraad roept de gemeente op voorzichtig te zijn met nieuwe vergunningen 'in verband met mogelijke overlast'. De steun uit Heinkenszand komt aan de vooravond van de beroepszaak over de kanonnen voor de Raad van State, die dient 14 februari. Stichting Behoud Zak van Zuid-Beveland en een bewoner van Hoedekenskerke hebben deze zaak aangespannen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.