Home

Achtergrond 644 x bekeken 7 reacties

Dolle stier valt wandelaar aan

De 59-jarige Hugo van Leusen uit Schinveld gaat een schadeclaim indien bij Natuurmonumenten, nadat hij gisteravond in de Schinveldse bossen op de horens is genomen door een loslopende stier.

De man liet zijn aangelijnde witte herder uit, toen de Schotse Hooglander plotseling vanuit de bosjes op hem afstormde en met een hoorn dwars door zijn jas heen stak. Bij een tweede aanval sleurde het dier met zijn hoorns de man "als een lucifersdoosje'' over de grond.

"Het beest had dwars door me heen kunnen steken'', aldus een gekneusde Van Leusen, die het bos voortaan mijdt. Na een tijdje gaf de stier het gevecht op en verdween in de struiken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hijgend Hert

  Eigen schuld, dus van Leusen zit nu met allerlei kneusen.
  Heel juist opgemerkt Ricardo.
  Overigens komt Hijgend Hert wel overal waar gewaarschuwd wordt voor loslopend wild. Zo moest ik op een keer als een speer in een boom klimmen, omdat IK, (dus niet andersom), het pad van een
  enorme keiler kruiste.
  Mooie dingen die voor H. Hert meer waard zijn dan een dikke mercedes.
  Spannend is het ook
  daar, waar het verboden toegang is, vanwege loslopende gekken, zeg maar lustmoordenaars of vooruit....jagers.
  Hijgend Hert heeft nooit problemen met dieren.
  Ik ben een specialist dus opdat u zich niet vergist,
  don't try this on your own.
  Van Leusen en al die andere kneusen hebben in onze semiwildernis niets te zoeken.
  Ik kom er nog af en toe om te weten wat en hoe!
  Dat blijft zo totdat ik, of de laatste jager/lustmoordenaar het loodje legt!

 • no-profile-image

  gj

  Nico is gewoon 1 van de vele sukkels die denkt dat alles zo maar kan. Met of zonder hond, een stier is gewoon een niet te voorspellen dier dat elk moment tot een aanval kan overgaan.
  Je ziet soms mensen met kinderen, vergezeld van honden de hei oplopen in de zeer dichte nabijheid van vee. Ook koeien met een kalf kunnen levensgevaarlijk zijn. Een merrie of hengst hetzelfde verhaal. Een heideschaap, ja echt waar, de rammen kunnen je ook aanvallen en vrij gemakkelijk een gebroken ledemaat bezorgen. Nico had beter moeten weten en mag van geluk spreken dat hij het leven heeft.

 • no-profile-image

  José

  Hoe dom kun je zijn om met een hond in het gebied van een stier te komen.!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Joh. Voortman

  Ik vind het heel erg voor dhr. van leusen, maar hij mag van geluk spreken dat hij niet dodelijk verongelukt is.
  Wel denk ik dat er geen schade te verhalen is bij Natuurmonumenten, want men betreedt deze terreinnen altijd op eigen risico.
  Persoonlijk vind ik, dat zowel Staatsbosbeheer als Natuurmonumenten moesten verbieden om honden mee te nemen op tereinen waar loslopend vee is,omdat dit onverwachte reacties bij deze dieren kan oproepen.
  Hoe vaak zie ik ook geen mensen, die hun hond in het veld de vrije loop laten en zodoende het aanwezige wild verstoren.
  Dit geldt uiteraard niet voor dhr. van Leusen, die ik van harte beterschap wens.

 • no-profile-image

  P.Nagel

  Dit ongeluk komt door onwetendheid van natuurmonumenten om zulke dieren als stieren lostelaten in gebieden waar ook mensen mogen komen is totaal onverantwoord elke veehouder weet dat en stier onbetrouwbaar is de 1 wordt dat op jonge leeftijd de ander wat later maar gevaarlijk worden ze allemaal dat heeft niets met een loslopende hond temaken. deze meneer heeft groot gelijk om natuurmonumenten aan teklagen.

 • no-profile-image

  tijger

  En wat doet Hijgend Hert in een boom als er een keiler in de buurt is? Dat is het zelfde als de dieren in een natuurgebied leren om mensen aan te vallen. Een boer doet dat anders. Die gaat net zo lang in de clinch met een aanvallende stier totdat de stier weet dat de boer de baas over hem is. Ook natuurbeheerders zouden de dieren in natuurgebieden moeten leren dat de natuurbeheerders daar de baas zijn. En niet als een bange haas in een boom klimmen en doen alsof de dieren daar de baas zijn over de mensen. Voortaan een honkbalknuppel meenemen als je de natuur weer ingaat en dan zoveel mogelijk keilers leren om geen mensen aan te vallen. Maar ik zal het wel weer niet bij het rechte eind hebben. Natuurbeheerders hebben blijkbaar liever dat de dieren de baas zijn in een natuurgebied. En als de natuurbeheerders hun periodieke controleronde van de natuurgebieden uitvoeren, leren ze hun dieren en passant ook nog eens om mensen aan te vallen door voor ze te vluchten. Wat een vreemd natuurbeheer. Wil ik wel geloven dat die stier van Leusen op de horens nam. Door het bange gedrag van natuurbeheerders hebben die de stier als het ware geleerd om mensen aan te vallen.

 • no-profile-image

  ricardo

  DEZE MENEER HAD BETER MOETEN WETEN , NATUURPARKEN ZIJN ER VOOR DIEREN EN NIET VOOR MENSEN,HOEZO JE HOND UITLATEN IN Z,ON NATUURGEBIED , DAT IS VRAGEN OM MOEILIJKHEDEN.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.