Home

Achtergrond 263 x bekeken

Dix Penning voor Nic. Nijssen

Nic. Nijssen heeft de Dix Penning ontvangen tijdens de jaarvergadering van de Commissie voor Nomenclatuur in Hillegom.

De hoge onderscheiding van het bloembollenvak werd aan de veredelaar overhandigd door KAVB-voorzitter Sjaak Langeslag. De Dix Penning is genoemd naar bloembollennestor John Dix, die tijdens zijn lange leven enorm veel voor het bloembollenvak heeft betekend.

De onderscheiding wordt ongeveer eens per twee jaar ergens in de wereld overhandigd aan iemand die veel voor het bloembollenvak betekent of heeft betekend.

Nijssen (rechts op de foto) is onder andere de winner van de bekende gele Tulipa 'Monte Carlo', die in 1955 werd geregistreerd. Daarvan wordt op dit moment nog z’n 185 hectare geteeld, maar er zijn ook jaren geweest waarin dat aanzienlijk meer was, met een top van 700 hectare.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.