Home

Achtergrond 195 x bekeken 4 reacties

Dijk van zandzakken voor Tweede Kamer

Actievoerders leggen vandaag met zandzakken een dijk aan op het Plein bij de Tweede Kamer. Met het dertig meter lange bouwsel vragen vertegenwoordigers van een twintigtal organisaties aandacht voor de voorspelde klimaatverandering die de overheid volgens hun moet aanpakken met een klimaatwet.

In die klimaatwet zou moeten worden vastgelegd dat Nederland de uitstoot van schadelijke broeikasgassen jaarlijks met minstens 3 procent vermindert. Wettelijke afspraken zijn volgens de organisaties als Natuur en Milieu, Natuurmonumenten en Milieudefensie de beste manier om ervoor te zorgen dat Nederland de klimaatdoelen haalt. De maatregelen die nu moeten zorgen voor minder broeikasgassen, vinden de groeperingen veel te vrijblijvend. Door de opwarming van de aarde, stijgt onder meer de zeespiegel en dreigen overstromingen.

Tegelijk met de actie in Den Haag beginnen ook in een tiental andere Europese landen soortgelijke klimaatcampagnes terwijl in Brussel een brede Europese campagne start. In Utrecht staat 7 juni een klimaatfestival gepland met optredens van onder anderen Stevie Ann en De Dijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ze laten nu al veel polders weer onder water lopen,politici en landsschapsarchitecten worden op hun wenken bediend

 • no-profile-image

  .

  Zij willen toch land terug geven aan zee???

 • no-profile-image

  J.Hooiveld.

  Zoals een ieder gebruikt U de naam ZANDZAKKEN bij het leggen van het dijkje in Den Haag, hetzijn echter Zakken gevuld met Zand, een duidelijk verschil.
  Ik weet het is een pietluttige opmerking, veel SUCCES toegewenst.
  J.Hooiveld.

 • no-profile-image

  john

  Ik ben benieuwd hoeveel mensen er vrij hebben moeten nemen om aan deze actie mee te kunnen doen? Of zouden deze actievoerders net zoals de meeste actievoerders subsidie krijgen om actie te voeren en een uitkering?

Of registreer je om te kunnen reageren.