Home

Achtergrond 244 x bekeken

'Democratische' StemWijzer online

Mensen die willen weten op welke Democraat ze zouden stemmen tijdens de Amerikaanse verkiezingen, kunnen sinds vandaag terecht op een vernieuwde versie van de site www.StemWijzer.nl.

Dat heeft Jochum de Graaf van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) vandaag gezegd. Voor advies over een Republikein kunnen mensen niet meer terecht op de site. Nu kunnen mensen aan de hand van dertien stellingen te weten komen of hun ideeën het dichtst bij Hillary Clinton of Barack Obama liggen.

"Uit onderzoek is gebleken dat 80 procent van de Nederlanders en de Engelssprekende mensen hun stem op een Democraat zouden uitbrengen. En aangezien het vrijwel zeker is dat John McCain bij de Republikeinen gaat winnen, richt de aandacht zich nu op de strijd tussen Clinton en Obama'', aldus De Graaf.

De StemWijzer gaf tot nu toe aan 175.000 Nederlandssprekenden en 125.000 Engelssprekenden, veelal Amerikaanse expats, een 'stemadvies'. Het IPP maakte de StemWijzer in opdracht van en in samenwerking met de actualiteitenrubriek EénVandaag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.