Home

Achtergrond 304 x bekeken

De Valk: goed jaar achter de rug

Coöperatie De Valk in Lunteren heeft een goed jaar achter de rug.

Het bedrijf heeft over 2007 253.000 ton voer afgezet. Dat is 12,8 procent meer dan in 2006. Dat meldt directeur Bart Eggink. De omzet in euro’s bedroeg 61 miljoen euro. Ongeveer tweederde van de voerproductie betreft pluimveevoeders, 25 procent is varkensvoer en 10 procent voeders voor rundvee, geiten en schapen.

De Valk komt eind april met officiele jaarcijfers naar buiten. Dan wordt ook duidelijk wat de nabetaling wordt aan de leden. Eggink wijst vooral naar de klantvriendelijkheid van zijn bedrijf als hij wordt gevraagd naar de oorzaken van de omzetgroei. "Wij luisteren goed naar onze klanten en dat komt kennelijk ook over bij anderen."

Het afgelopen jaar investeerde De Valk in de voerproductie. Het ging vooral om investeringen om de tracking and tracing te verbeteren, een systeem voor de fijndosering van mineralen en andere technische aanpassingen. "Op het gebied van tracking and tracing hebben wij de zaken zeer goed voor elkaar", zo meldt Eggink niet zonder trots. "Binnen een uur weten wij hoe het zit als het nodig is."

Een van de zaken waarin De Valk zich ook onderscheidt is de toepassing van Corn Cob Mix in het mengvoer. Het bedrijf doet dat op een andere manier dan coöperatie Agruniek dat ook veel CCM in haar voeders stopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.