Home

Achtergrond 505 x bekeken

De Triemen neemt Trion Kwekerij over

Boomkwekerij en hoveniersbedrijf De Triemen neemt de kwekerij van sociale werkvoorziening Trion in Driesum over.

Dat maakte directeur Gert van der Linden van De Triemen gisteren bekend in het Friesch Dagblad. Bij Trion Kwekerij werken dertig mensen met een WSW-indicatie (Wet sociale werkvoorziening). Dat zijn mensen met een arbeidsbeperking voor wie een reguliere baan niet haalbaar is.

De Triemen neemt de kwekerij over. De mensen blijven in dienst bij Trion en worden gedetacheerd bij De Triemen. Alle dertig medewerkers behouden hun werk, zegt Van der Linden. Met de kassen van Trion Kwekerij wil Van der Linden deze kwekerij uitbreiden. Het kassencomplex van Trion in Driesum blijft bestaan.

Van der Linden zegt bewust te kiezen voor WSW-medewerkers. "Dat is voor ons een sociale verplichting. Maar het moet natuurlijk wel uitkunnen." Dat de WSW-medewerkers goedkoper zijn, is heel betrekkelijk, stelt Van der Linden. "Als we reguliere medewerkers zouden aannemen, hebben we misschien tien mensen nodig, waar we er nu dertig hebben."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.