Home

Achtergrond 141 x bekeken

De Jager grijpt in na fout met honderdduizenden aangiftes

De 730.000 digitale belastingaangiftes die inmiddels zijn ingediend zijn door een fout in het computersysteem onbruikbaar geworden.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft daarom besloten in te grijpen en het automatiseringscentrum van de Belastingdienst in Apeldoorn te reorganiseren.

Hij heeft daarover woensdag de Tweede Kamer ingelicht. Mensen die al aangifte hebben gedaan krijgen binnenkort een brief waarin hen wordt gevraagd opnieuw aangifte inkomstenbelasting te doen. De fiscus rekent erop dat de eerder ingestuurde aangifte nog op de computer van de belastingplichtige staat.

Het is niet voor het eerst dat de Belastingdienst kampt met ict-problemen. De Jager wil nu dat er een afdeling 'ict regie en architectuur' komt die direct onder de ambtelijke en politieke leiding vanuit het ministerie voor een sterke centrale sturing zorgt. Daarnaast worden alle test- en implementatietrajecten herzien en worden extra veiligheidsmaatregelen genomen in het hele verwerkingstraject van de belastingaangiftes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.