Home

Achtergrond 149 x bekeken

De Jager: aangifte eind van de week weer mogelijk

Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) hoopt voor komend weekeinde een nieuw computerprogramma op de site van de Belastingdienst te hebben zodat mensen weer elektronisch aangifte kunnen doen.

Sinds afgelopen vrijdag is het niet mogelijk om na het invullen van de aangifte die weg te sturen met de persoonlijke inlogcode van het DigiD-systeem. De technische problemen deden zich voor bij mensen die gebruikmaken van Windows XP in combinatie met internet explorer 6.0 en bepaalde beveiligingsinstellingen. Het insturen van de elektronische aangifte is vervolgens voor iedereen stilgelegd.

Het CDA vroeg vandaag opheldering over de storing. Volgens De Jager hoeft "niemand er echt last van te hebben'', omdat naar verwachting snel de aangifte alsnog de deur uit kan. Belastingplichtigen kunnen tot 1 april aangifte doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.