Home

Achtergrond

Cramer komt snel met plannen voor clustering windmolens

Minister Jacqueline Cramer (Vrom) streeft ernaar nog vóór de zomer afspraken te presenteren voor de clustering van windmolens op land. Die afspraken wil zij maken met provincies, gemeenten en betrokken belangenorganisaties.

De minister schrijft dit in een brief aan de Kamer over haar recente afwijzing van vier windmolens bij Woerden. Deze windmolens zouden een te grote inbreuk maken op het open landschap in dit deel van het Groene Hart.

Naast de clustering van windmolens wil de minister ook gebieden aanwijzen waar geen windmolens komen te staan, zogenoemde vides.
Cramer zegt niet te verwachten dat veel gebieden zullen afvallen als locatie voor windmolens uit landschappelijke overwegingen, zoals in Woerden. Daar moet de gemeenteraad overigens nog een definitief besluit nemen. Dat gebeurt eind maart.

Het kabinet wil 2.000 megawatt extra aan windenergie op land hebben gerealiseerd in 2011. Dat betekent een verdubbeling van het huidige opgestelde vermogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.