Home

Achtergrond 188 x bekeken

Cramer haalt streep door plan windmolens bij Woerden

Minister Jacqueline Cramer (Ruimtelijke Ordening) haalt een streep door het plan voor vier windmolens die zouden verrijzen bij Woerden.

De molens passen niet in het landschap, vindt de minister. Cramer zal dat vanmiddag gaan zeggen bij een bezoek aan de locatie in Woerden waar de windmolens staan gepland, bevestigt haar woordvoerder een bericht in de Volkskrant.

Als milieuminister heeft Cramer met de provincies afgesproken dat er tot 2011 2000 megawatt aan windenergie bijkomt. Maar als verantwoordelijke voor het landschap keert ze zich nu tegen de plek in Woerden, waar een kwart van de 50 megawatt aan windenergie zou worden opgewekt die Utrecht voor zijn rekening zou nemen.

Cramer sluit niet uit dat ze nog meer locaties voor windmolens moet afwijzen als deze het landschap te zeer gaan verrommelen. Ze zet voor de langere termijn in op windmolenparken.

In 2020 moet een vijfde van de energievoorziening in Nederland duurzaam zijn. Daarvoor moet 4000 megawatt windenergie extra worden opgewekt. Een windmolen produceert 2 tot 3 megawatt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.