Home

Achtergrond 266 x bekeken

Compensatie na dodelijke krokodillenbeet

De eigenaar van een Zuid-Chinees vakantieoord moet ongeveer 22.000 euro schadevergoeding uitkeren aan de ouders van een negenjarig jongetje.

Dat werd in april gegrepen en gedood door krokodillen die op het resort worden gehouden voor shows, aldus Chinese staatsmedia. De jongen had samen met andere kinderen de reptielen uitgedaagd met houten stokken en katapults en hij was samen met twee anderen zelfs over een hekwerk geklommen. De geïrriteerde dieren grepen vervolgens de knul.

Volgens de rechter is ondanks het gedrag van de kinderen vooral de eigenaar schuldig aan het drama. Het terrein was onvoldoende goed afgesloten voor het publiek, er was geen opzichter in de buurt en het hek rond de poel met de bijtgrage krokodillen was op sommige plaatsen met een hoogte van 55 centimeter ook veel te laag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.