Home

Achtergrond 2 reacties

Cohen zet zich in voor milieu in San Francisco

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam neemt de komende dagen in de Amerikaanse stad San Francisco deel aan een wereldconferentie over het terugdringen van CO2.

Hij roept woensdag en donderdag samen met collega's en afgevaardigden van meer dan negentig steden het bedrijfsleven en de overheid op te samenwerken aan het klimaat.

Dat liet de gemeente vandaag weten. De deelnemers van de eerste zogeheten Connected Urban Development Conference, een initiatief van Amsterdam, Seoul, San Francisco en Cisco, gaat over het ontwikkelen en implementeren van technologie om de CO2-uitstoot wereldwijd terug te dringen.

De tweede conferentie vindt in september plaats in Amsterdam. De twintig grootste steden ter wereld zijn samen verantwoordelijk voor 75 procent van het energieverbruik, aldus de gemeente. Amsterdam is momenteel al druk bezig met de reductie van CO2. Doel is voor 2020 40 procent minder uitstoot te hebben ten opzichte van 1990.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ik dacht dat job in amsterdam wel andere problemen had dan co2 uitstoot

 • no-profile-image

  Altegoor

  Jobje wil samen met Al(te)Gore in de analen van grote milieuvrienden opgenomen worden en loopt zich de benen onder het lijf weg om maar aandacht te krijgen...
  Jobje, leer eerst maar eens dat een vrouw in NL gelijk is aan een man en het verplicht is om de hand te geven...
  Ga nou niet de aandacht van je bestuurlijke onkunde afleiden door aan dit soort grappenmakerij mee te doen.
  Hoeveel CO2 stoot je bij zo een tripje uit?

Of registreer je om te kunnen reageren.