Home

Achtergrond 162 x bekeken

Clinton haalt fel uit naar Obama

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft zaterdag tijdens haar campagne in de staat Ohio fel uitgehaald naar haar rivaal Barack Obama.

"Schaam je Barack Obama'', zei Clinton. "Laten we een debat voeren over uw tactieken en uw gedrag in de campagne.'' Volgens Clinton verspreidt Obama onjuiste informatie over haar plannen voor de gezondheidszorg om die in een kwaad daglicht te stellen. In een brochure stelt het team van Obama dat Clinton elke Amerikaan wil dwingen een ziektekostenverzekering af te sluiten of ze het zich kunnen permitteren of niet.

De gewezen first lady wijst dat met kracht van de hand. "Het is overduidleijk vals en toch gaat hij door met het uitgeven van miljoenen dollars om deze leugens door te zetten'', verklaarde ze zwaaiend met een folder in haar hand. "Ik geef haar (de universele ziektenkostenverzekering) niet op zoals senator Obama dat heeft gedaan.''

Obama zei zaterdag nogal verrast te zijn door de uitspraken van Clinton. "Ik ben verbaasd over de plotselinge verandering van toon, tenzij deze (folders) net onder haar aandacht zijn gebracht. De gedachte dringt zich bij me op dat er iets tactisch in zit waarom ze zo opgewonden raakt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.