Home

Achtergrond

Chinese vleesproducten massaal teruggetrokken

Japanse supermarkten trekken massaal Chinese vleesproducten terug uit de schappen.

Volgens de overheid zijn ten minste 175 mensen ziek geworden van Chinese knoedels, of 'gyoza', met vlees. Dat meldt de International Herald Tribune.

Japanse kranten koppen over nationale paniek. Honderden mensen zouden bij de retail hebben geklaagd over misselijkheid en duizeligheid. De retail neemt geen riciso en haalt 59 Chinese vleesproducten, van rundvlees tot varkensvlees, terug.

Premier Yasuo Fukuda heeft extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Het Japanse consulaat in New York waarschuwt Japanners ook in de VS op te passen. Producten van de veelbesproken fabrikant Tianyang zouden in kleine hoeveelheden de VS zijn binnengekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.