Home

Achtergrond

China na sneeuw door zware mist getroffen

De hulpverlening aan de miljoenen Chinezen die door het winterweer zijn getroffen, is maandag door zware mist bemoeilijkt.

Meteorologen lieten weten dat op een aantal plaatsen het zicht minder dan 100 meter was, aldus het Chinese persbureau Xinhua.

Miljoenen Chinezen zijn gestrand op wegen, luchthavens en stations als gevolg van het strengste winterweer in vijftig jaar. Vele reizigers zijn op weg naar hun families in verband met met het Chinese Nieuwjaar, op 7 februari. De meteorologen waarschuwden maandag voor nieuwe sneeuwval, regen en ijzel in de komende dagen.

In Guangzhou in het zuiden van China stonden zondagavond laat nog ongeveer 90.000 gestrande reizigers te wachten op een trein die hen voor het Chinese Nieuwjaar naar de gewenste bestemming zou brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.