Home

Achtergrond 304 x bekeken 1 reactie

Champignonteelt verlegt promotiecampagne

De champignonsec­tor verlegt voor de promotieplan­nen de aandacht van Engeland naar mogelijk Frankrijk.

Dit nadat een ambitieuze, internationale promotiecampagne in Engeland werd afgeblazen. AGF Promotie Nederland (AGFPN) is niet langer lid van de Britse Mushroom Bureau, een marketingkoepel van de Britse champignonbedrijven. AGFPN was in september lid geworden om de aanvraag van een Europese subsidie kracht bij te zetten voor een gezamenlijk promotieproject met Ierse, Engelse en Nederland­se sector op de Britse markt.

Naar nu blijkt gaan de plannen voor 2008 niet door. Een meeren­deel van de leden van het Mushroom Bureau besloot eind 2007 tot uitstel omdat de plannen voor 2008 niet voldoende waren onderbouwd. Oorzaak is volgens AGFPN de lange zoektocht van het Mushroom Bureau naar financie­ring bij haar leden in teelt en han­del. "In tegenstelling tot Neder­land, betreft het in Engeland vrij­willige bijdragen. Dat heeft zoveel tijd gekost dat aan de inhoudelijke kant te weinig tijd is besteed."

Sinds begin dit jaar is AGFPN uitgeschreven als lid. Toch mikt het Mushroom Bureau op een nieuwe poging, maar bij de Ne­derlandse champignonsector is het enthousiasme weggezakt. Het was de tweede keer dat het plan niet doorging. Ook in 2004 werd een gezamenlijk plan al afgebla­zen. "De teelt heeft gezegd nog wel te willen praten, maar dan pas als de financiering rond is."

Nederland had 120.000 euro ge­reserveerd, geld dat nu een ande­re marketingbestemming krijgt. Eind deze maand praat de promo­tiecommissie champignons over de plannen van dit jaar. Volgens de AGFPN-woordvoerder speelt de Britse markt hierin geen rol.
Eén van de plannen richt zich juist op Frankrijk, waar Neder­landse telers heil zien in de bena­dering van Franse handelsbedrij­ven.

Eén reactie

 • no-profile-image

  J.Schuurmans

  Promotiecommissie Champignons

  Rijswijk: 21 februari 2008
  Betreft : “Gratis 36.000 CHAMPIDO-KWARTETKAARTJES,
  Om uit te proberen en zo een rage te onteketenen”


  Beste Promotiecommissie Champignons

  Met dit schrijven willen wij uw interessen wekken met iets bijzonders, Champido's.

  De Champido-Kwartetkaartjes is voor u misschien een leuk idee om mee te beginnen vandaar dat wij u een voorstel willen doen dat u niets kost.

  Wij willen u hierbij 36 x 1000 = 36.000 CHAMPIDO-KWARTETKAARTJES ( op voorraad)
  gratis aanbieden om dit unieke concept te kunnen uitproberen
  Wij denken dat indien u één CHAMPIDO-KWARTETKAARTJE bij de 250 gram CHAMPIGNONS verpakt een grote ruil en verzamel actie door de kinderen ontstaat.
  CHAMPIDO-KWARTETKAARTJES zijn gemaakt van gerecycledpapier.
  Aangezien er 9 items zijn zou u indien u iedere week 1 item dus 4 verschillende CHAMPIDO-KWARTETKAARTJES weggeeft dan 9 weken een klanten binder ontstaan.
  Indien het beoogde resultaat u niet bevalt zijn voor u hier natuurlijk geen kosten aan verbonden.

  Na deze 9 weken, of korter, kunt u uw klanten een echte CHAMPIDO, tegen betaling van € 1,oo, aanbieden. Aan de CHAMPIDO'S kan u, natuurlijk, dan leuk verdienen
  Wij hebben op dit moment 10.000 CHAMPIDO'S in voorraad (om uit te proberen).
  CHAMPIDO'S zij voorzien van een CE keurmerk nadat ze zijn onderzocht door BCO Divisie Speelgoed Onderzoek, te Breda, op milieuvriendelijkheid voor kinderen boven 3 jaar.

  Graag zouden wij van u willen weten of u geïnteresseerd bent in dit unieke project om zo een rage te ontketenen.
  Met vriendelijke groet.

  Jacques Schuurmans
  Florence Nightingalestraat 43
  2286JX Rijswijk
  Mob: 06-53361831
  www.champido.com

Of registreer je om te kunnen reageren.