Home

Achtergrond

Carnaval slechte periode voor winterpeen

Het carnaval dat op dit moment in verschillende Europese landen wordt gevierd, heeft een negatieve invloed op de prijsvorming van winterpeen.

De vraag is duidelijk minder groot, zo merkt de handel. De maand januari was de prijsvorming nog oplopend maar deze week moeten telers het met 12 à 13 cent per kilo B-peen doen. De vooruitzichten zijn bovendien niet positief omdat de verwachting is dat het aanbod de komende tijd alleen nog maar groter zal worden. Ook bijvoorbeeld in Duitsland, dat dit seizoen een veel groter areaal heeft staan dan vorig jaar.

"Een beetje vorst zou wonderen doen", denkt Johan Smits, voorzitter van de peennoteringscommissie. Kou zou de consumptie goed doen maar ook wat verlichting brengen in de energiekosten, die extra hoog zijn door de benodigde koeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.