Home

Achtergrond 306 x bekeken

Cao open teelten definitief rond

De nieuwe cao open teelten is definitief rond. Dit heeft LTO Nederland bekend gemaakt.

Het laatste struikelblok is weggenomen doordat organisaties van werkgevers en werknemers bindende afspraken hebben gemaakt over het nieuwe, gezamenlijke loongebouw en een samenhangende overgangsregeling. Deze regeling bleek een heikel punt, maar de betrokken partijen zijn het daar na langdurig overleg alsnog over eens geworden. De nieuwe overeenkomst loopt met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2006 tot en met 31 december 2008.

In de nieuwe CAO Open Teelten is een loonsverhoging opgenomen van in totaal zes procent (3 procent per 1 juli 2007 en 3 procent per 1 juli 2008) en een eenmalige uitkering van 1,5 procent als compensatie van de CAO-loze periode voor de werknemers, die in dienst zijn op 1 september 2007 en in dienst waren op 1 juli 2006.

De afspraken in de nieuwe overeenkomst gelden voor in totaal ongeveer 25.000 vaste medewerkers en circa 70.000 tijdelijke krachten in de sectoren akkerbouw, bloembollenteelt, boomkwekerij, fruitteelt en vollegrondsteelt (groente en bloemen).

Of registreer je om te kunnen reageren.