Home

Achtergrond

CSM kweekt vertrouwen bij beleggers

Voedingsconcern CSM is er deze week in geslaagd het vertrouwen bij beleggers en analisten te versterken.

Aandeelhouders vreesden voor tegenvallers bij de presentatie van de jaarcijfers over 2007, maar die bleven uit.

Vooraf werd vooral gevreesd dat CSM veel hinder ondervindt van de gestegen grondstofprijzen, zoals de hogere tarweprijzen. In de herfst van vorig jaar waarschuwde CSM ook voor de gevolgen van sterk stijgende grondstofkosten, maar dat effect blijkt nu toch mee te vallen.

Bovendien verwacht het concern de toename van de inkoopkosten van de grondstoffen dit jaar te kunnen opvangen door een verdere verhoging van de verkoopprijzen met 10 procent. Een enkeling vraagt zich daarbij wel af of deze prijsverhoging voldoende is om de druk op de winst door de duurdere grondstoffen op te vangen.

Het Ierse zuivelconcern Kerry Group presenteerde een sterke winstgroei. Het concern wist door hogere verkoopprijzen en een grotere afzet de stijging van de grondstofkosten te compenseren. Direct na de presentatie van de cijfers steeg de beurswaarde bijna 5 procent.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.