Home

Achtergrond 189 x bekeken

COV wil breed overleg over VWA

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) wil een breed overleg over de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarbij alle partijen die met deze instantie te maken hebben worden betrokken.

Op deze manier wil de organisatie te kunnen komen tot een oplossing van de problemen. In een verklaring stelt de organisatie bezorgd te zijn dat de internationale reputatie van de Nederlandse vleesindustrie en de vleesproducten die deze produceert, kan worden aangetast door de voortdurende bezuinigingen binnen de VWA.

De brancheorganisatie is voorstander van een eerlijke verdeling van de kosten van de VWA. Alle branches en sectoren die onder toezicht vallen van de VWA moeten naar rato bijdragen aan het VWA-budget, als het aan de COV ligt. Op dit moment is het zo dat de vleessector kostendekkende tarieven moet betalen, terwijl de keuringskosten in de detalihandel uit de algemene overheidsmiddelen worden betaald.

De organisatie wil in het overleg ook de situatie op dit terrein in andere EU lidstaten betrekken, dit met het oog op een Europees level playing field.

Of registreer je om te kunnen reageren.