Home

Achtergrond 197 x bekeken

CDA wil strengere regels voor kopen op afbetaling

Het CDA vraagt om strengere regels voor het kopen op afbetaling.

Volgens de grootste regeringspartij is ook een onderzoek nodig om de "werkelijke omvang van de problematiek'' in kaart te brengen van mensen die door de aanschaf van spullen op afbetaling steeds dieper in de schulden kunnen komen.

Dat heeft Tweede Kamerlid Elly Blanksma van het CDA minister Wouter Bos van Financiën en staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken vandaag voorgelegd in schriftelijke vragen. Volgens Blanksma bleek uit het televisieprogramma Zembla dit weekeinde dat mensen die kopen op afbetaling nu geen enkele informatie krijgen over de voorwaarden, waaronder zij een lening aangaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.