Home

Achtergrond 185 x bekeken

CBS met cbsinuwbuurt.nl voor het grote publiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is er voor ons allemaal.

Vandaag werd in het hoofdkantoor in Voorburg de website cbsinuwbuurt.nl gelanceerd, waarop iedere burger informatie kan opzoeken over iedere buurt in Nederland. Het gaat om een eerste stap van het CBS om het grote publiek van dienst te zijn. Zo komt er volgend jaar een website voor ondernemers.

Op de website is informatie te vinden over onder meer huizenprijzen, inkomens en leeftijdopbouw. Volgens staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken is de website niet alleen leuk voor nieuwsgierige burgers. Hij noemde die "nuttig'' voor ondernemers en "cruciaal'' voor beleidsmakers.

Op de website kan (nog) niet de criminaliteit in de verschillende buurten met elkaar worden vergeleken. Het CBS hoopt hierover nog een akkoord te bereiken met de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.