Home

Achtergrond

Bush: economie kan schok absorberen

De Amerikaanse president George W. Bush constateert dat de economische groei in de Verenigde Staten is vertraagd. Volgens hem kan de economie een schok, zoals een recessie, wel absorberen.

Bush deed zijn uitspraken giseren tijdens een bijeenkomst waarbij hij een handtekening zette onder een eerder aangekondigd pakket fiscale maatregelen.

Deze financiële impuls van 168 miljard dollar (115,5 miljard euro) moet de zich verslechterende economie ondersteunen. Het geld wordt de komende twee jaar in de economie gepompt. Het merendeel ervan, 152 miljard dollar, wordt dit jaar al teruggegeven aan de Amerikaanse burger.

”Ik weet dat veel Amerikanen bezorgd zijn over onze economische toekomst. Onze economie is de afgelopen zes jaar onafgebroken gegroeid. Maar die groei is nu vertraagd. Het geniale van ons systeem is dat het schokken kan absorberen en zelfs sterker uit een dal komt”, zei Bush.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.