Home

Achtergrond 166 x bekeken

Burgerinitiatief zet sluiting ENCI op agenda

Het comité 'Sint Pietersberg Adembenemend' is erin geslaagd om de sluiting van cementfabriek ENCI op de agenda van Provinciale Staten Limburg te zetten.

Het comité wil dat de vergunning van ENCI voor het afgraven van de St. Pietersberg wordt beëindigd, en dat er na 2010 geen mergel meer mag worden gewonnen. Het comité bood vrijdag 6000 handtekeningen aan gouverneur Leon Frissen aan, van mensen die dit voorstel ondersteunen.

Het is voor het eerst dat aan de Limburgse Staten een burgerinitiatief wordt aangeboden. Een burgerinitiatief geeft de burger het recht om een onderwerp op de agenda van Provinciale Staten te plaatsen. Zo'n petitie moet door minstens 1500 kiesgerechtigden zijn ondertekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.