Home

Achtergrond

Bulawayo bedelt bij burgers om benzine

De stad Bulawayo in Zimbabwe is letterlijk veroordeeld tot de bedelstaf. Het gemeentebestuur vraagt aan burgers en het bedrijfsleven om brandstof voor de brandweerwagens, ambulances en vuilniswagens, nu het nationale oliebedrijf Noczim dit niet meer voldoende kan leveren.

Dat meldt The Zimbabwe Times. Zimbabwe verkeert in een diepe economische crisis. In Bulawayo, de tweede stad van het land, konden ambulances en brandweerwagens dinsdag niet op pad wegens tekort aan benzine. Vuilnis wordt om diezelfde reden al een tijd niet meer opgehaald en de gemeente heeft de betaling van de salarissen van ambtenaren over januari uitgesteld.

Hoewel er dankzij de overvloedige regenval voldoende water is, wordt het kraanwater gerantsoeneerd. De stad heeft geen geld om chemicaliën te kopen om het drinkwater te behandelen. Met een recente gift van 30.000 kilo chemicaliën van het bedrijf Delta Corporation kan de failliete gemeente nu weer even vooruit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.