Home

Achtergrond

Buffett grootste aandeelhouder Kraft Foods

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett heeft via zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway een belang genomen van 8,6 procent in het levensmiddelenbedrijf Kraft Foods.

Dat maakte Berkshire afgelopen nacht bekend. Daarmee is de houdstermaatschappij van de op een na rijkste man van de Verenigde Staten de grootste aandeelhouder van Kraft.

Berkshire kocht voor 4,32 miljard dollar (2,95 miljard euro) een pakket van in totaal 132,4 miljoen aandelen Kraft, aldus documenten die bij de beurstoezichthouder SEC werden ingediend. Het belang in Kraft werd sinds het voorjaar van 2007 opgebouwd. Kraft is sinds maart vorig jaar een zelfstandig bedrijf nadat het werd losgekoppeld van het Amerikaanse concern Altria Group.

Kraft is het op één na grootste levensmiddelenconcern ter wereld met bekende producten als Oreo-koekjes, Milka-chocolade en Philadelphia-smeerkaas. Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal van 2007 een winst van 585 miljoen dollar. In oktober vorig jaar verkocht het Franse Danone nog zijn koekjesdivisie (met merken als LU, Cracotte en Tuc) aan Kraft voor 5,3 miljard euro.

Buffett is verder ook grootaandeelhouder bij onder meer American Express, Coca-Cola, Johnson & Johnson en Anheuser-Busch. Zijn persoonlijke vermogen bedraagt meer dan 52 miljard dollar, waarmee hij na Microsoft-oprichter Bill Gates de rijkste man van de VS is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.