Home

Achtergrond

Budget voedselagentschap in België fors verhoogd

De bijdrage van de overheid aan de kas van het federaal voedselagentschap (FAVV) in België wordt met meer dan 58 procent verhoogd van 70,7 miljoen euro naar 112 miljoen euro. Voorwaarde is dat een belangrijk deel van dit extra geld wordt besteed aan de gevolgen van de bluetongue-epidemie.

Dat zo heeft federaal minister van landbouw Laruelle bekendgemaakt.

Door dit besluit neemt het aandeel van de federale overheid in de begroting van het FAVV toe van ruim 43 naar 60,7 procent. Met deze verhoging van het budget van het voedselagentschap FAVV heeft de federale overheid gehoor gegeven aan de oproep van verschillende boerenorganisaties, de mengvoederindustrie, voedingsindustrie en de werkgeversorganisatie Unizo om de overheidsbijdrage an het FAVV snel en zichtbaar op te trekken.

Jan Schils

Of registreer je om te kunnen reageren.