Home

Achtergrond 180 x bekeken 2 reacties

Brussel overweegt meer geld voor voedselhulp

Brussel overweegt meer geld vrij te maken voor voedselhulp wegens de sterk gestegen prijzen voor voedsel.

Europees Commissaris Benita Ferrero-Waldner (Buitenlandse Betrekkingen) heeft dat geantwoord op vragen van Europees Parlementslid Thijs Berman (PvdA).

Graan en andere landbouwproducten hebben de laatste maanden recordprijzen bereikt. Hulpverleners klagen dat ze daardoor minder voeding kunnen uitdelen in hongergebieden. De Europese Commissie geeft onder meer voedsel aan Palestijnen, Darfur-vluchtelingen en anderen.

Berman vindt dat het Europees Parlement moet instemmen zodra de Europese Commissie meer geld vraagt voor voedselhulp: ”Mensen in crisisgebieden mogen niet de dupe worden van de duurdere landbouwgewassen.”

Voeding zoals graan is duurder geworden door vooral grotere vraag uit China, minder export uit Rusland en gebruik ervan als biobrandstof.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    a nonymus

    een gezonde graanprijs is een zegen voor alle producenten, wereldwijd. nu kan de lokale productie weer in de benen geholpen worden. voorwaarde is wel, dat er geen gratis uitdelingen zijn, want dan worden de lokale producenten, die echt nodig zijn, de nek omgedraaid. dus niets gratis uitdelen, maar de ontvanger ervoor laten betalen of werken ofzo, maar niets gratis. want hoe kun je het als klein mensje opnemen tegen de grote rijke wereld, die gratis uitdeelt, waar jij van moet leven. ai, wat zeg ik nu, zo wordt de hulpverleningsindustrie overbodig en dus brodeloos. dus maar een paar miljoen euro meer naar de hulpverleningsdoelgebieden gestuurd en dat de hulpbehoevenden van deze wereld ons nog maar lang van dienst mogen zijn. endannudecyfersenlettersritueledansdieaaneenzinnigmensnietuitteleggenvaltenmisschiennogeensdebelachelijkemaarintussenverdwenenslotjesvanziezoachteraanzullengaan. valtnietmeeomzonderspatiesfoutloostetypen.

  • no-profile-image

    Hertog Jan

    HeelmooigezegdAnonymus!

Of registreer je om te kunnen reageren.