Home

Achtergrond 196 x bekeken 2 reacties

Brussel heft importverbod Braziliaans rundvlees op

De Europese Unie heft het importverbod voor Braziliaans rundvlees op.

Volgens persbureau Agra Europe mogen 106 bedrijven in Brazilië weer leveren. De Europese Commissie heeft de inspectierapporten van de bedrijven goedgekeurd. De bedrijven voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen en regels voor I&R.

Brussel kondigde het importverbod eind januari af omdat het twijfelde aan de inspecties van de exportbedrijven. De lijst met goedgekeurde bedrijven telde 2.700 veehouders, daar waar de EU op maximaal 300 rekende. Brazilië diende een klacht in bij de handelsorganistie WTO,

Vlees dat vóór 1 februari was gecertificeerd voor export mag naar de Europese Unie worden geëxporteerd. Het is onduidelijk in welke mate de 106 bedrijven aan de Europese vraag naar Braziliaans rundvlees kunnen voldoen. Brazilië is met tweederde aandeel de grootste leverancier van rundvlees aan de Europese Unie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  CA de Vliegher

  Wat willen ze nou het Brasiliaans rund vlees mag weer binnen is het nou nodig dat er vlees van zover binnen moet komen?? Is hier bij ons geen vlees van top kwaliteit genoeg.

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Beste CA de Vliegher,
  ----------------------------------------------
  Om het kort en krachtig te zeggen: Nee, er is niet voldoende vlees in Europa. Op dit moment is er een tekort aan draaivlees (wat nog amper wordt geimporteerd vanwege de invoerheffingen van 12,8 % en een heffing van EURO 3,034 per kilo. Van de duurdere delen (haas, dunne lende, dikke lende) worden jaarlijks duizenden tonnen geimporteerd. Om een idee te geven, Brazilie had een aandeel van 60% in de totale invoerstroom. ------------------- Zie een artikel van het AGD over dit onderwerp ----------------------------------------------------------------

  http://www.agd.nl/1045436/Nieuws/Artikel/Vleestekort-in-EU-neemt-verder-toe.htm

Of registreer je om te kunnen reageren.