Home

Achtergrond 229 x bekeken

Bruine borden wijzen automobilist op landschappen

Tijdens een autorit unieke en aantrekkelijke landschappen voorbijrazen zonder dat te weten is er op korte termijn niet meer bij. Dat is tenminste de bedoeling van de nieuwe bruine borden die de ANWB Nederland cadeau doet.

Dat heeft de ANWB vandaag laten weten. De zogenoemde gebiedsaanduidingsborden attenderen snelweggebruikers op de bijzondere landschappen waar zij doorheen rijden. Vanaf 1 juli, de officiële verjaardag van de 125-jarige ANWB, worden zestien Nationale Landschappen, zeven Nationale Parken en een Werelderfgoedgebied met de borden aangeduid.

Vorig jaar april lanceerde verkeersminister Camiel Eurlings al het idee om bruine borden met dit doel langs de kant van de weg te plaatsen. In samenspraak met de ANWB, de betreffende Nationale Landschappen en Nationale Parken en Werelderfgoedgebieden heeft Rijkswaterstaat richtlijnen opgesteld voor de locatiekeuze en de vormgeving van de borden.

"Met deze bruine borden wordt de weggebruiker op een aansprekende manier geattendeerd op onze unieke gebieden, waar, zoals verkeersminister Eurlings zegt, de sfeer vanaf spat'', aldus de ANWB.

In verscheidene Europese landen, zoals Frankrijk, staan al soortgelijke borden. Daar worden bezienswaardigheden aangeduid met een pictogram. In Nederland zullen ook de naam en een uitgebreide tekening met de karakteristieke elementen van de gebieden te zien zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.