Home

Achtergrond

Britten ijdelst in Europa

De Britten geven het meeste geld uit aan cosmetische behandelingen in vergelijking met inwoners van andere landen in Europa.

In 2006 bedroegen de kosten voor onder meer botoxbehandelingen omgerekend bijna 670 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale marktonderzoeksbureau Datamonitor, meldde het Britse Sky News vandaag.

De Britten gaven drie keer meer uit voor uiterlijke verfraaiingen dan de Italianen, die op de tweede plek staan. Datamonitor deed onderzoek in zeven Europese landen. Na Italië volgen Frankrijk, Duitsland en Spanje. In totaal werd in deze landen 1,67 miljard euro uitgegeven aan cosmetische ingrepen. De verwachting is dat de uitgaven de komende jaren verder zullen stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.