Home

Achtergrond 163 x bekeken

Britten doordrongen van agf-advies

Steeds meer Britten houden zich aan de adviezen voor de groente- en fruitconsumptie.

Dat zeggen de Britten althans zelf in het jaarlijkse consumentenonderzoek van het Britse Food Standards Agency (FDA). Circa 58 procent van de ondervraagden zei in 2007 de voorafgaande dag 5 stuks groente of fruit te hebben gegeten. In 2006 was dat percentage nog 55 procent. Hoeveel mensen daadwerkelijk volgens de richtlijn eten, komt in dit onderzoek niet naar voren.

Opvallend is dat vrouwen het vaker zeggen en ook allochtone Britten zeggen vaker de adviezen te volgen. Blanke Britse mannen blijken daarmee de slechtste scores te halen, een kenmerk dat in onderzoeken steeds weer naar voren komt. Verder blijkt dat sociale status een rol speelt. Meer respondenten met een hogere sociale status zeggen gezond te eten. Ondervraagden in Engeland eten gezonder dan in bijvoorbeeld Noord-Ierland blijkt uit het onderzoek van de Food Standards Agency.

Ook blijkt de kennis over de voedingsrichtlijnen toegenomen. Circa 78 procent van de ondervraagden kent de boodschap van de 5 a day-campagne. Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland de belangrijkste afzetmarkt voor Nederlandse groente en fruit. De uitvoer vertoont echter geen groei meer door een toegenomen concurrentie op deze markt en de hang naar regionaal product.

Of registreer je om te kunnen reageren.