Home

Achtergrond

Britse gedwongen woningverkopen hoogste sinds 1999

De gedwongen woningverkoop van Britse huizenbezitters die hun hypotheek niet meer kunnen aflossen, is vorig jaar gestegen naar het hoogste niveau sinds 1999.

In totaal vonden vorig jaar 27.100 executieverkopen plaats in Groot-Brittannië. Dat maakte de Britse vereniging van hypotheekverstrekkers vandaag bekend.

In 2006 werden nog 22.400 woningen verkocht door de bank wegens wanbetaling. Naar verwachting stijgt het aantal executieverkopen dit jaar naar 45.000. De toename hangt vooral samen met de kredietcrisis. Door de onrust op de geldmarkten zijn banken strenger geworden in hun kredieteisen en zijn ze minder meegaand met huiseigenaren met een gebrekkige schuldgeschiedenis.

De Britse Council for Mortgage Lenders zei verder dat het aantal hypotheken met een betalingsachterstand in 2007 met 11 procent is gestegen tot 73.400. Dat is het hoogste aantal sinds 2001. Toch vallen de cijfers nog mee in verhouding met begin jaren negentig toen in Groot-Brittannië als gevolg van een economische recessie jaarlijks 80.000 mensen hun huis werden uitgezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.