Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Brazilië akkoord met teelt transgene mais

Twee transgene maissoorten worden in Brazilië toegelaten voor de teelt en verkoop.

Dit heeft de Braziliaanse minister voor wetenschap en technologie Sergio Rezende bekend gemaakt. Het gaat om de soorten Mon 810 van Monsanto - die in Frankrijk en Polen niet (meer) is toegelaten en in Brazilië op de markt is onder de naam Guardian - en de soort Libertylink van Bayer.

Het gaat om de eerste toelatingen van transgene mais voor commerciële teelt in het land, aldus Rezende. De toelating gebeurde op voordracht van de nationale commissie voor biotechnologie en werd goedgekeurd door het hele kabinet.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jim,

    zeer zorgwekkend als je weet wat monsanto allemaal maakt, zoek eens op google naar de documentaire: The Future of Food.
    dat zich helaas al een paar jaar afspeeld.
    informeer uzelf!

Of registreer je om te kunnen reageren.