Home

Achtergrond 1 reactie

Brandstofprijs op record

De brandstofprijs belandt vandaag op een recordhoogte. De dieselprijs noteert met 1,242 euro per liter bijna een record.

Volgens het consumentencollectief United Consumers bedraagt de gemiddelde adviesprijs van de vijf grote oliemaatschappijen 1,553 euro voor een liter. Dit betekent een stijging van 0,4 cent.

Het vorige record stamt uit september 2005, toen automobilisten 1,549 euro voor een liter benzine betaalden. De benzineprijs steeg destijds hard doordat de orkaan Katrina oliewinning in de Golf van Mexico had ontregeld.

Volgens United Consumers is de adviesprijs dit jaar nauwelijks onder de 1,50 euro gekomen. Als de prijzen niet veranderen, is de automobilist dit jaar ruim 100 euro meer kwijt aan benzine dan vorig jaar.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Paul Cohn

  Ook in eerdere artikelen in het AGD over biobrandstof ging het helaas over slechts drie onderwerpen: Euro's, Euro's per liter en (olie)dollars.
  Maar geen boerenerfhond in ons energie vretende Nederland weet met hoeveel CO2 Nederlanders de wereld opzadelen:

  Per hoofd van de bevolking stoten wij, goedkope fossiele brandstof slurpende Nederlanders, in vergelijking met met onze grootste energieleveranciers, aan CO2 uit:

  1,3 x meer dan Rusland (aardgas)
  2,9 x meer dan China (steenkolen)
  27 x meer dan Nigeria (aardolie)

  Gotogot: wat gaat het ons toch beroerd

Of registreer je om te kunnen reageren.