Home

Achtergrond

Brand legt vleesverwerker Helmond in de as

Een grote, uitslaande brand heeft vanochtend een vleesverwerkingsbedrijf aan de Marshallstraat in Helmond verwoest.

Het ging volgens een woordvoerster van de brandweer om een uitslaande brand met veel rookontwikkeling. Rond het middaguur had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen duurt nog enkele uren.

Het personeel kon de fabriek verlaten. De brandweer is met 45 mensen, vier tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse. Een meetploeg verricht onderzoek naar eventueel vrijgekomen gevaarlijke stoffen. De resultaten zijn nog niet bekend. Het brandweerkorps van Helmond krijgt steun van collega's uit Mierlo, Someren, Gemert-Bakel en Eindhoven. Het bedrijfspand is ongeveer 500 vierkante meter groot. De rook gaat recht omhoog en veroorzaakt relatief weinig overlast.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.