Home

Achtergrond 223 x bekeken

Boze bietentelers klagen over Danisco

De Midden-Deense boerenbond Fynske Landboforeninger heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht neergelegd over suikerconcern Danisco.

Het concern wordt er door de bond van verdacht de bietenleveranciers in het midden en westen van Denemarken te hebben benadeeld ten gunste van de leveranciers in het Oosten. Door de sluiting van de suikerfabriek in Assens zijn de quota van de telers niets meer waard en kunnen ze goedkoop worden overgenomen door telers in het Zuidoosten.

In het Zuidoosten heeft het concern twee fabrieken. De verdenking is dat Danisco bewust de financiële positie van de oostelijke leveranciers heeft willen versterken zodat die in staat zijn de suikerdivisie over te nemen.

Danisco gaf een paar maanden geleden te kennen dat het nieuwe eigenaren zoekt voor de suikeractiviteiten. De oostelijke leveranciers willen samen met Zweedse collega’s de mogelijkheid van een overname bestuderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.