Home

Achtergrond 160 x bekeken

Bosnië wil volgend jaar EU-kandidaat zijn

Bosnië wil volgend jaar officieel kandidaat-lidstaat van de Europese Unie worden. Dat hebben de drie regerende Bosnische leiders gezegd. De drie vertegenwoordigen de moslims, Serviërs en Kroaten.

Bosnië bestaat uit twee entiteiten, een Servische en een Moslim-Kroatische. Vooral de hervorming van de politie van die twee partijen is nog een struikelblok. De Europese Unie eist juist van Bosnië dat het land uiteindelijk komt tot één politiemacht, maar die is nu dus nog verdeeld.

De Bosnische leiders hebben echter hun vertrouwen in een herstructurering van de politie uitgesproken. ,,We zullen ons best doen in Bosnië-Herzegovina, zodat we in minder dan een jaar klaar zijn voor het kandidaatschap,'' zei Haris Siladjzic, de moslim-leider van het regerende driemanschap van Bosnië.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.