Home

Achtergrond 204 x bekeken

Bos verwacht in 2008 stevige economische groei

Minister Wouter Bos van Financiën verwacht ook voor 2008 "een stevige economische groei''.

Hij zei dat vandaag na de ministerraad. Alle gepraat over een economische recessie is volgens hem "volstrekt buiten de werkelijkheid''.

Bos verwees naar recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de Nederlandse economie vorig jaar met 3,5 procent is gegroeid. Het Centraal Planbureau (CPB) wilde volgens een uitgelekte raming voor dit jaar een groeiprognose van 1,75 procent hanteren, maar CPB-directeur Coen Teulings heeft vrijdag laten weten dat cijfer naar boven te zullen bijstellen.

Bos onderstreepte dat het ook met de overheidsfinanciën goed gaat. Over vorig jaar was er sprake van een overschot van 0,4 prcoent, terwijl in het najaar nog met een tekort van 0,2 procent was gerekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.